Program

Pravni spodbujevalni mehanizmi trajnosti

Skriti spodbujevalni mehanizmi, ki so spremenili vedenje podjetij v zvezi s trajnostjo

V prizadevanjih, da bi podjetjem pomagali pri sprejemanju odločitev, ki so koristne za družbo in njih same, je postalo izvajanje posegov v strukturo izbire in institucionalnih (pravnih) spodbujevalnih mehanizmov obetaven pristop. Predavanje bo pokazalo, kako je mogoče pri prizadevanjih za trajnost uporabiti pametno institucionalno zasnovo in uporabo prefinjenih spodbujevalnih tokov, ki so na splošno cenejše in manj invazivne rešitve v primerjavi s tradicionalnimi neposrednimi institucionalnimi posegi, ki temeljijo na navadah podjetij in aktivizmu delničarjev. Poleg tega bomo raziskali dejansko vlogo delničarjev (in s tem povezano institucionalno zasnovo) kot pomembnega razreda akterjev podjetij pri spodbujanju trajnosti podjetij. Pregledali bomo tudi trenutne zakonodajne in regulativne dejavnosti EU pri doseganju splošnih trajnostnih ciljev.

Ekonomska fakulteta v Ljubljani

Mitja Kovač

Mitja Kovač je diplomiral iz prava na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani, ter magistriral in doktoriral iz prava in ekonomije na Univerzi Utrecht (Utrecht University Faculty of Law Economics and Governance, Nizozemska). Med drugim je kot gostujoči raziskovalec deloval na državnem British Institute of International and Comparative Law v Londonu (Velika Britanija), na Washington University School of Law v St. Louisu (ZDA) in na Evropski pravni akademiji v Trierju (ERA, Nemčija). Je tudi član Economic Impact Group at the CoPECL Network of Excellence pri evropskem projektu Draft Common Frame of Reference (DCFR) in International Association for Court Administration pri EU Study group on Law and Public Administration. Trenutno je redni profesor za področje civilnega in gospodarskega prava na Ekonomski Fakulteti Univerze v Ljubljani in gostujoči predavatelj na Univerzi v Gentu (Belgija), na ISM University of Management and Economics, Vilnius (Litva), na Erasmus University Rotterdam (Nizozemska), na University of Torino (Italija) ter na University of Vienna (Avstrija). Intenzivno se ukvarja s primerjalnim pogodbenim pravom, pravom intelektualne lastnine, novo institucionalno ekonomijo in ekonomsko analizo prava.

Format

Mreženje

Mreženje

Osrednji govorniki in diskusije

Osrednji govorniki in diskusije

Novi trendi in globalno znanje

Novi trendi in globalno znanje

Primeri dobre prakse

Primeri dobre prakse

Interaktivne delavnice

Interaktivne delavnice

REGISTRACIJA

Individualna kotizacija za podjetja

490 EUR (brez DDV)

Individualna kotizacija za fizične osebe

343 EUR (brez DDV)

Paket 5ka – od 5 do 9 udeležencev iz istega podjetja

420 EUR (brez DDV) / osebo

Paket 10ka – 10 ali več udeležencev iz istega podjetja

390 EUR (brez DDV) / osebo

Za več informacij o skupinskih prijavah nam pišite na cpoef@ef.uni-lj.si.

Za odpovedi po 10. marcu 2023 ni mogoče zagotoviti povračila. V primeru neudeležbe povračilo kotizacije ni možno. Izbor delavnic lahko spremenite najkasneje do 10. marca 2023.

*DDV ni vključen v ceno.

Pomembne informacije o vaši prijavi

Pomembne informacije


Če želite prijaviti več udeležencev, izpolnite vlogo za vsakega udeleženca posebej.

PRIJAVA je odprta do zapolnitve vseh mest. Po izpolnitvi prijavnega obrazca boste prejeli potrditev o prijavi s povzetkom izbranih delavnic na vaš e-poštni naslov.

ODPOVEDI so vračljive do 10. marca 2023. Po tem datumu se zaračunajo vse pristojbine. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

V primeru odjave po 10. marcu 2023 povračilo kotizacije ni več možno, kot tudi ne v primeru, da ste prijavljeni in se programa ne udeležite.

PLAČILO: Račun bo izdan v dveh tednih po dogodku.

Partnerji

Organizator

Logo_EKP_sklad_za_regionalni_razvoj_SLO MGRT-logotip-e1490791644839 TGZ_SRIPT_logo_final