Program

Krožna ekonomija

Inovativni materiali povezani z optimizacijo trajnostnih nabavnih verig v krožni ekonomiji

Krožna ekonomija pomeni kroženje materialov skozi več življenjskih ciklov, nove materiale, varne kemikalije, dizajn drugih materialov. Razmišljati moramo o tem, kako čimveč virov, proizvodov zadržati tudi po koncu življenjskega cikla proizvoda, torej v fazi dizajniranja novih proizvodov upoštevati načelo biorazgradljivosti, reciklaže ali kompostiranja v vseh sektorjih industrije.

Koncept Cradle to Cradle (Od zibelke do zibelke) zagovarja 3 načela:

–        Odpadek je hrana

–        Uporabljaj obnovljive vire

–        Spoštovanje in ohranjanje raznolikosti. 

Cradle to Cradle® oblikovanje ustvarja in razvija obnovljive proizvode. Za razliko od konvencionalnega recikliranja se raven kakovosti surovin izdelkov ohranja skozi več ciklov življenjske dobe. Uporablja se zgolj “varno ocenjene kemikalije”. Izdelki so oblikovani na način, da ohranjajo kvaliteto surovih materialov ves čas tekom uporabe, upoštevajoč produkcijski proces, uporabo ter reciklažo izdelka.To pomeni: brez odpadkov, popolnoma vse sestavine so ponovno uporabne. Pravi materiali so integrirani v definirane faze v designu na pravem mestu in ob pravem času. Cradle to Cradle® izdelki dosegajo novo dimenzijo kakovosti tako skozi visoko ekonomsko vrednost, kot z majhnim oziroma v idealnih primerih ničnim negativnim vplivom na okolje. Dosegajo visoko stopnjo prijaznosti do potrošnikov in so začetni zametki sprememb v dojemanju in vedenju potrošnikov in produkcijske industrije.

3ZEN

Marko Krajner

Marko Krajner je magister organizacije managementa storitev, ki že skoraj 11 let vodi podjetje 3ZEN, ki se ukvarja s poslovnim svetovanjem in izobraževanjem, uvajanjem metod sistematičnega izboljševanja in inoviranja procesov, sistemi vodenja, presojami, certificiranji, standardi trajnostnega razvoja. Sodelujejo z večjimi in manjšimi podjetji iz različnih panog v Sloveniji, predvsem na področju sistematičnih izboljšav in inoviranja procesov, v zadnjem času pa imajo vse več strank tudi v tujini, predvsem v državah nekdanje Jugoslavije, pa tudi v Avstriji, Italiji, Švici, celo v Libanonu in Savdski Arabiji. Je akreditirani splošni ocenjevalec projektov krožnega gospodarstva v imenu EPEA Switzerland. V zadnjih letih ga vse bolj zanima področje trajnostnega gospodarstva, kjer se srečuje z mednarodnimi podjetji in projekti tranzicije trenutnega gospodarstva in industrije iz linearnega v smeri krožnega gospodarstva iz celega sveta.

Format

Mreženje

Mreženje

Osrednji govorniki in diskusije

Osrednji govorniki in diskusije

Novi trendi in globalno znanje

Novi trendi in globalno znanje

Primeri dobre prakse

Primeri dobre prakse

Interaktivne delavnice

Interaktivne delavnice

REGISTRACIJA

Individualna kotizacija za podjetja

490 EUR (brez DDV)

Individualna kotizacija za fizične osebe

343 EUR (brez DDV)

Paket 5ka – od 5 do 9 udeležencev iz istega podjetja

420 EUR (brez DDV) / osebo

Paket 10ka – 10 ali več udeležencev iz istega podjetja

390 EUR (brez DDV) / osebo

Za več informacij o skupinskih prijavah nam pišite na cpoef@ef.uni-lj.si.

Za odpovedi po 10. marcu 2023 ni mogoče zagotoviti povračila. V primeru neudeležbe povračilo kotizacije ni možno. Izbor delavnic lahko spremenite najkasneje do 10. marca 2023.

*DDV ni vključen v ceno.

Pomembne informacije o vaši prijavi

Pomembne informacije


Če želite prijaviti več udeležencev, izpolnite vlogo za vsakega udeleženca posebej.

PRIJAVA je odprta do zapolnitve vseh mest. Po izpolnitvi prijavnega obrazca boste prejeli potrditev o prijavi s povzetkom izbranih delavnic na vaš e-poštni naslov.

ODPOVEDI so vračljive do 10. marca 2023. Po tem datumu se zaračunajo vse pristojbine. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

V primeru odjave po 10. marcu 2023 povračilo kotizacije ni več možno, kot tudi ne v primeru, da ste prijavljeni in se programa ne udeležite.

PLAČILO: Račun bo izdan v dveh tednih po dogodku.

Partnerji

Organizator

Logo_EKP_sklad_za_regionalni_razvoj_SLO MGRT-logotip-e1490791644839 TGZ_SRIPT_logo_final