Program

Risk & opportunity management

Identifying, quantifying, and addressing both risks and opportunities related to sustainability is imperative in the current and future state of the world for any organisation which would like to remain resilient and prosperous.

This lecture will draw upon both new and upcoming relevant EU legislation (EU Taxonomy Regulation, Corporate Sustainability Due Diligence Directive, Carbon Border Adjustment Mechanism etc) as well as internationally recognized frameworks (Task Force on Climate-related Financial Disclosures (TCFD), Science Based Targets Initiative (SBTi), Principles for Responsible Banking etc). This will provide the means to address sustainability risks and opportunities as follows:

1) Defining sustainability risks. Risk drivers (physical, social and transitional risks), potential impacts and financial implications.

2) Quantifying sustainability risks. Quantitative and qualitative indicators, metrics and methods to assess sustainability risks (including climate change vulnerability and risk assessment).

3) Managing sustainability risks. Embedding ESG risks into governance and risk management of organisations.

4) Identifying sustainability opportunities.  New market opportunities, Development of new products and services, New and alternative resource production and consumption.

Key take-away:

  • Being able to identify and understand the impacts of physical, social and transitional sustainability risks. 
  • Being able to quantify sustainability risks, and embedding them in strategies, plans and overall decision making, following best practice.
  • Being able to identify key sustainability opportunities and understanding how to pursue them further.

PwC Slovenija

Erato Panayiotou

Erato Panayiotou je izkušena strokovnjakinja za trajnostni razvoj s sedemletnimi izkušnjami pri projektih na različnih območjih po svetu, vključno z jugovzhodno Evropo. Je pooblaščena okoljevarstvenica (CEnv SocEnv) in pooblaščena upraviteljica virov in odpadkov (CRWM MCIWM). Erato je magistrirala iz okoljskega inženirstva na londonskem kolidžu Imperial in diplomirala iz ekoloških in okoljskih znanosti z odliko na Univerzi v Edinburgu. Trenutno je vodja oddelka za svetovanje na področju okolja, družbe in upravljanja (ESG) pri PwC Slovenija. Strankam iz zasebnega in javnega sektorja v jugovzhodni Evropi svetuje pri prepoznavanju in odpravljanju trajnostnih tveganj ter iskanju trajnostnih priložnosti. Strokovno se ukvarja z okoljskimi temami, vključno z blažitvijo podnebnih sprememb in prilagajanjem nanje ter prehodom na krožno gospodarstvo. Erato je zelo dobro seznanjena s sedanjo in prihodnjo zakonodajo EU, usmerjeno v trajnostni razvoj, vključno z uredbo EU o taksonomiji in direktivo o trajnostnem poročanju podjetij. Preden se je pridružila družbi PwC je delala kot višja okoljska svetovalka v inženirskem svetovalnem podjetju Arup v Londonu, kjer je bila specializirana za krožno gospodarstvo, upravljanje virov in odpadkov. Sodelovala je pri večjih infrastrukturnih projektih in ugotavljala možnosti za zmanjšanje, odstranitev in izravnavo emisij CO2. To je vključevalo razvoj strategij za upravljanje ogljika, oceno možnosti kompenzacije ogljika (v skladu s standardom PAS2060 Carbon Neutrality) ter oceno izvedljivosti zajemanja, uporabe in shranjevanja ogljika.

Format

Mreženje

Mreženje

Osrednji govorniki in diskusije

Osrednji govorniki in diskusije

Novi trendi in globalno znanje

Novi trendi in globalno znanje

Primeri dobre prakse

Primeri dobre prakse

Interaktivne delavnice

Interaktivne delavnice

REGISTRACIJA

Individualna kotizacija za podjetja

490 EUR (brez DDV)

Individualna kotizacija za fizične osebe

343 EUR (brez DDV)

Paket 5ka – od 5 do 9 udeležencev iz istega podjetja

420 EUR (brez DDV) / osebo

Paket 10ka – 10 ali več udeležencev iz istega podjetja

390 EUR (brez DDV) / osebo

Za več informacij o skupinskih prijavah nam pišite na cpoef@ef.uni-lj.si.

Za odpovedi po 10. marcu 2023 ni mogoče zagotoviti povračila. V primeru neudeležbe povračilo kotizacije ni možno. Izbor delavnic lahko spremenite najkasneje do 10. marca 2023.

*DDV ni vključen v ceno.

Pomembne informacije o vaši prijavi

Pomembne informacije


Če želite prijaviti več udeležencev, izpolnite vlogo za vsakega udeleženca posebej.

PRIJAVA je odprta do zapolnitve vseh mest. Po izpolnitvi prijavnega obrazca boste prejeli potrditev o prijavi s povzetkom izbranih delavnic na vaš e-poštni naslov.

ODPOVEDI so vračljive do 10. marca 2023. Po tem datumu se zaračunajo vse pristojbine. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

V primeru odjave po 10. marcu 2023 povračilo kotizacije ni več možno, kot tudi ne v primeru, da ste prijavljeni in se programa ne udeležite.

PLAČILO: Račun bo izdan v dveh tednih po dogodku.

Partnerji

Organizator

Logo_EKP_sklad_za_regionalni_razvoj_SLO MGRT-logotip-e1490791644839 TGZ_SRIPT_logo_final