Program

Psihologija oddaljenosti in digitalizacije

Psihologija oddaljenosti in digitalizacije poudarja pozitivne in negativne učinke neprestane virtualne povezanosti in vpliva na emocionalno in družbeno življenje posameznika. Poleg pozitivnih vidikov digitalizacije in dela na daljavo izpostavljamo tudi številne negativne. Slednji so še toliko bolj izraziti v primeru nenadnih in množičnih ‘selitev’ zaposlenih v delo od doma, ter neprestane povezanosti z virtualnimi tehnološkimi platformami, ki spreminjajo način koordinacije vsakdanjega življenja in spremembo družbenih navad. Zaposleni pri delu na daljavo poročajo težje navezovanje družbenih stikov, občutke izoliranosti in osame zaradi manjšega fizičnega stika z organizacijo in manj kakovostnega druženja s svojimi sodelavci. Navedeno ima lahko negativne posledice tudi na psihosocialne motnje in zdravje zaposlenih. Ti učinki imajo tudi zelo oprijemljive ekonomske posledice, tako za organizacije ko tudi za gospodarski sistem.

Delavnica ponuja razumevanje dejavnikov, ki vodijo v osamo delavcev na daljavo. Ponuja konkretna orodja za oblikovanje dela in sistemov sodelovanja pri delu v virtualnih ali hibridnih timih, ki preprečujejo negativne učinke fizične oddaljenosti.

Pridobljeno znanje:

  • Razumevanje dejavnikov, ki vodijo v izoliranost, osamo in posledične psihosocialne motnje zaposlenih, ki delajo na daljavo.
  • Kako oblikovati delo in delovne sisteme sodelovanja v virtualnih ali hibridnih timih, da preprečimo negativne vidike digitalizacije.
  • Katere prijeme uporabljati pri delu na daljavo, da zmanjšamo občutke osame in izolacije.

Ekonomska fakulteta v Ljubljani

Matej Černe

Matej Černe je izredni profesor za področje managementa in organizacije na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. V raziskovalnem in pedagoškem delu se osredotoča na inovativnost, ustvarjalnost, organizacijsko vedenje ter vodenje v digitalni dobi. V preteklosti je deloval kot vodja Laboratorija za odprte inovacijske sisteme na Centru odličnosti COBIK, kjer je soustvarjal prebojne rešitve za visokotehnološko podjetništvo v Sloveniji in Jadranski regiji. Za svoje delo je prejel številne nagrade, deluje pa tudi kot član uredniških odborov v revijah Leadership Quarterly, Human Resource Management Journal in Human Resource Management Review.

Format

Mreženje

Mreženje

Osrednji govorniki in diskusije

Osrednji govorniki in diskusije

Novi trendi in globalno znanje

Novi trendi in globalno znanje

Primeri dobre prakse

Primeri dobre prakse

Interaktivne delavnice

Interaktivne delavnice

REGISTRACIJA - LAST CALL (-20 %)

Individualna kotizacija za podjetja

440 352 EUR (brez DDV)

Individualna kotizacija za fizične osebe

290 232 EUR (brez DDV)

Paket 5ka – od 5 do 9 udeležencev iz istega podjetja

380 304 EUR (brez DDV) / osebo

Paket 10ka – 10 ali več udeležencev iz istega podjetja

350 280 EUR (brez DDV) / osebo

Za več informacij o skupinskih prijavah nam pišite na cpoef@ef.uni-lj.si.

Za odpovedi po 8. marcu 2024 ni mogoče zagotoviti povračila. V primeru neudeležbe povračilo kotizacije ni možno. Izbor delavnic lahko spremenite najkasneje do 8. marca 2023.

*DDV ni vključen v ceno.

Pomembne informacije o vaši prijavi

Pomembne informacije


Če želite prijaviti več udeležencev, izpolnite vlogo za vsakega udeleženca posebej.

PRIJAVA je odprta do zapolnitve vseh mest. Po izpolnitvi prijavnega obrazca boste prejeli potrditev o prijavi s povzetkom izbranih delavnic na vaš e-poštni naslov.

ODPOVEDI so vračljive do 8. marca 2024. Po tem datumu se zaračunajo vse pristojbine. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

V primeru odjave po 8. marcu 2024 povračilo kotizacije ni več možno, kot tudi ne v primeru, da ste prijavljeni in se programa ne udeležite.

PLAČILO: Račun bo izdan v dveh tednih po dogodku.

Partnerji

Organizator

Logo_EKP_sklad_za_regionalni_razvoj_SLO MGRT-logotip-e1490791644839