Program

Družbeni, ekonomski in okoljski vidiki energetskega prehoda – kje smo in kam (naj) gremo?

Na predavanju se bomo sprva posvetili trenutnim evropskim energetskim trendom ter scenariju razvoja elektroenergetskega sistema, ki smo ga v okviru Konzorcija za zeleno transformacijo z več deležniki pripravil v GEN-I. Energetska kriza je izjemno pospešila zelene investicije. Kar je bilo še pred kratkim nemogoče, je sedaj mogoče. Okoljski cilji EU so dosegljivi, po nekaterih študijah jih lahko celo presežemo. Naš scenarij razvoja elektroenergetskega sistema v Sloveniji ob tem dokazuje, da lahko do leta 2035 na tehnično sprejemljiv način pokrijemo naš celoten odjem z nizkoogljično električno energijo.

V drugem delu predavanja bomo začrtali okvir, kako lahko prihodnji razvoj energetskega sistema pozitivno vpliva na vse tri stebre trajnostnega razvoja. Na družbenem področju naj bo razvoj usmerjen predvsem v pravičen prehoda stran od fosilnih goriv, na ekonomskem v zagotovitev cenovno dostopnih energentov za gospodinjstva in industrijo, na okoljskem pa v izbiro podnebju in biodiverziteti prijaznih energetskih virov. Z upoštevanjem začrtanega okvirja lahko energetski sektor odigra ključno vlogo pri prehodu v sonaravno družbo.

Format

Mreženje

Mreženje

Osrednji govorniki in diskusije

Osrednji govorniki in diskusije

Novi trendi in globalno znanje

Novi trendi in globalno znanje

Primeri dobre prakse

Primeri dobre prakse

Interaktivne delavnice

Interaktivne delavnice

REGISTRACIJA - LAST CALL (-20 %)

Individualna kotizacija za podjetja

440 352 EUR (brez DDV)

Individualna kotizacija za fizične osebe

290 232 EUR (brez DDV)

Paket 5ka – od 5 do 9 udeležencev iz istega podjetja

380 304 EUR (brez DDV) / osebo

Paket 10ka – 10 ali več udeležencev iz istega podjetja

350 280 EUR (brez DDV) / osebo

Za več informacij o skupinskih prijavah nam pišite na cpoef@ef.uni-lj.si.

Za odpovedi po 8. marcu 2024 ni mogoče zagotoviti povračila. V primeru neudeležbe povračilo kotizacije ni možno. Izbor delavnic lahko spremenite najkasneje do 8. marca 2023.

*DDV ni vključen v ceno.

Pomembne informacije o vaši prijavi

Pomembne informacije


Če želite prijaviti več udeležencev, izpolnite vlogo za vsakega udeleženca posebej.

PRIJAVA je odprta do zapolnitve vseh mest. Po izpolnitvi prijavnega obrazca boste prejeli potrditev o prijavi s povzetkom izbranih delavnic na vaš e-poštni naslov.

ODPOVEDI so vračljive do 8. marca 2024. Po tem datumu se zaračunajo vse pristojbine. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

V primeru odjave po 8. marcu 2024 povračilo kotizacije ni več možno, kot tudi ne v primeru, da ste prijavljeni in se programa ne udeležite.

PLAČILO: Račun bo izdan v dveh tednih po dogodku.

Partnerji

Organizator

Logo_EKP_sklad_za_regionalni_razvoj_SLO MGRT-logotip-e1490791644839