Program

Z zanesljivimi podatki do uspešne poslovne transformacije

Slovenija v produktivnosti zaostaja za državami v EU. Pri ukrepih za povečanje produktivnosti Evropska komisija spodbuja članice k večji digitalizaciji poslovanja podjetij ter uvajanju poslovnih politik, ki spodbujajo reorganizacijo poslovanja že pred nastopom finančnih težav. Raziskave kažejo, da je 96 % stečajev posledica plačilne nediscipline. Po drugi strani pa vlaganja v raziskave in razvoj poganjajo ekonomsko rast in produktivnost.

Uspešna poslovna transformacija temelji tako na vsebinskih kot finančnih odločitvah, kjer je obvladovanje tveganj del poslovnega vsakdana in kažipot ukrepov za prihodnost. Temelj preobrazbe so podatki, ki so zanesljivi, aktualni in vpeti v redni poslovni proces. Podjetja lahko s sodobnimi načini prevzemanja podatkov uspešneje krmilijo svoje poslovne procese, se hitreje odzivajo na spremembe in s tem dosegajo konkurenčne prednosti.

Pridobljeno znanje 1: Slovenija: Kje smo in ali vemo, kam gremo?
Pridobljeno znanje 2: Tveganja niso tabu, temveč motivacija za napredek. Kako uspešno obvladovati poslovna tveganja z zanesljivimi podatki in sodobnimi spletnimi orodji.

Naslovi:

 • Slovensko gospodarstvo v letu 2019 in produktivnost v primerjavi s podatki EU
 • Uradni podatki na dosegu roke oz. na portalu AJPES
 • S stalno obveščenostjo do zanesljivih poslovnih partnerjev
 • S spletnimi servisi do podatkov v realnem času

Profil udeležencev:

 • managerji v gospodarstvu in javni upravi,
 • direktorji ali vodje informatike, digitalizacije, organizacije, kakovosti,
 • revizorji poslovanja in informatike, vodje kontrolinga,
 • analitiki in načrtovalci področij organizacije, procesov, kadrov, informatike, digitalizacije,
 • načrtovalci in vodje projektov na področju digitalizacije, prenove poslovnih procesov, poslovne odličnosti, inovacij in inovativnosti ter sprememb.

Predavatelj/i:

IT

Mojca Kunšek

mag. Mojca Kunšek, direktorica Agencije RS za javnopravne evidence in storitve (AJPES), je habilitirana predavateljica in magistrica ekonomskih znanosti, članica Združenja manager, Evropskega registrskega združenja (EBRA) ter prejemnica nagrade Artemida za trajni prispevek k ženskemu managementu. Svojo poslovno pot je gradila pretežno v gospodarstvu, AJPES vodi od leta 2013, zadnjih 10 let se intenzivno ukvarja tudi z osveščanjem uporabnikov o pomenu odgovornega vstopanja v podjetništvo in uporabi podatkov pri sprejemanju poslovnih odločitev. O tem priča vrsta strokovnih člankov v različnih strokovnih medijih, predstavitev različnim stanovskim združenjem in predavanj študentom ter bodočim podjetnikom.

Dimenzija dogodka

Poslovno mreženje

Poslovno mreženje

Novi trendi in znanja

Novi trendi in znanja

Okrogle mize in navdihujoče diskusije

Okrogle mize in navdihujoče diskusije

Interaktivne, praktično usmerjene delavnice

Interaktivne, praktično usmerjene delavnice

Za vse, vključene v transformacijo podjetja

Za vse, vključene v transformacijo podjetja

Postanite partner

Postanite partner nečesa izjemnega.

Postanite partner dogodka Knowledge Matters 2020 in uživajte v izjemni izpostavljenosti in dvodnevnem srečanju z voditelji iz srednje ter vzhodne Evrope. Za informacije o partnerskih priložnostih in paketih, ki so vam na voljo pišite na: cpoef@ef.uni-lj.si

PRIJAVITE SE

Partnerji

Organizator

Logo_EKP_sklad_za_regionalni_razvoj_SLO MGRT-logotip-e1490791644839 TGZ_SRIPT_logo_final

Postanite partner